tisdag 15 februari 2011

Moules marinières

I helgen så köpte vi musslor och slängde ihop en Moules marinières.
 Det blir ju inte riktigt samma smaksensation utan vitt vin och smör/grädde, men jag använder mig numera av det alkoholfria matlagningsvinet som finns att köpa i mataffären och jag tycker faktiskt att det fungerar utmärkt som substitut. Jag läste någonstans att det är miljövänligt att laga till musslor eftersom de bidrar till att rena haven och att Sverige skulle må bra av en utökad musselodling så det blir ju ett plus i kanten för denna ljuvliga maträtt.

 Moules marinières för 2 pers:

1 kg blåmusslor
1 finhackad gul lök
1 finhackad vitlöksklyfta
ca 1 dl hackad slätbladig persilja
Några droppar olivolja
2 dl vitt matlagningsvin 
1/2 dl vatten
lite timjan, salt och peppar efter smak.
(evt 2 msk kelda laga mat 4%)

Tvätta och skölj musslorna och släng de som inte stänger sig eller som är trasiga.
Bryn den hackade löken och vitlöken i några droppar olivolja. Tillsätt timjan, vatten, vitt matlagningsvin och salt och peppar efter smak. Låt koka upp tills riktigt varmt och ha därefter i blåmusslorna. Lägg på locket och koka ett par minuter tills du ser att blåmusslorna har öppnat sig. Strö över hackad persilja och servera!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar