Till efterätt i helgen så testade jag även en chokladkaka som Maria med bloggen Viktiga sidan tipsade om i dukanforumet. Det blev en sufflé/cheesecake liknande kaka som var helt ok för att vara ett dukanalternativ.
Det ursprungliga receptet kom från den engelska dukansiten, däremot så stämde inte måtten överens enligt svenska produkter, i alla fall så verkar engelsmännen inte ha samma sötningsmedel som oss för jag fick lägga till ungefär 1 dl sötning extra i receptet. Slutresultatet blev bra i alla fall.
Här är den svenska översättningen med några små justeringar som jag lånar av Maria:
400g kesella eller kvarg (1%)
2 tsk bakpulver
1.8 dl majsmjöl
1 dl sötningsmedel
2-3 msk fettreducerat kakaopulver
Ugnen på 180 grader
Blanda äggulor, sötningsmedel, bakpulver, kakao och kesella.
I en annan skål vispa äggvitorna hårt med elvisp.
Blanda försiktigt i äggvitorna i den första smeten och häll sen i formar (helst porslinsformar) och baka av i ugnen i 20 min.
De såg riktigt mumsiga ut:O)
SvaraRaderaMvh Kin@
http://blogg.vk.se/kinasdukandiet